Παναθηναϊκός AKTOR: Το ματς χωρίς επιστροφή και ο βυθισμένος στις σκέψεις του Εργκίν Αταμάν

Η εικόνα του μοναχικού και σκεπτικού Εργκίν Αταμάν έξω από τη Χάλα Πιονίρ την παραμονή του Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ 2/5, 21:45, Novasports 4, Match Center από το SPORT24) μαρτυρά την κρισιμότητα αυτού του αγώνα χωρίς επιστροφή για τους πράσινους.

Όταν το πούλμαν του Παναθηναϊκού AKTOR έφτασε έξω από τη Χάλα Πιονίρ λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης για την προπόνηση των πρασίνων ενόψει του Game 4 των playoffs της EuroLeague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2/5, 21:45, Novasports 4, Match Center από το SPORT24) όλοι οι παίκτες και το σταφ κατευθύνθηκαν αμέσως προς το εσωτερικό του γηπέδου. Όλοι πλην ενός.

Ο Εργκίν Αταμάν έμεινε για περίπου 10 με 15 λεπτά στον εξωτερικό χώρο της αρένας. Με σταυρωμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη και το βλέμμα χαμηλωμένο προς το κράσπεδο, ο Τούρκος τεχνικός άρχισε να πηγαίνει πέρα-δώθε. Σαν εκκρεμές. Βυθισμένος στις σκέψεις του. Δεν μίλησε σε κανέναν. Δεν του μίλησε κανείς.

Ήθελε λίγο χρόνο να καθαρίσει το κεφάλι του πριν κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις στους Έλληνες και τους Ισραηλινούς δημοσιογράφους, αλλά πολύ περισσότερο πριν μιλήσει στους παίκτες του, προκειμένου να τους προετοιμάσει για το ματς της χρονιάς. Γιατί αυτό ακριβώς είναι για τον Παναθηναϊκό AKTOR αυτό το Game 4. Το ματς της χρονιάς. Ένας ματς χωρίς επιστροφή.

Γιατί αν χάσει το Game 4, θα πετάξει στα σκουπίδια τους κόπους μηνών. Τις 23 νίκες της regular season που του έδωσαν την προνομιούχα δεύτερη θέση. Μια θέση που συνεπάγεται πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Ένα πλεονέκτημα που το τριφύλλι απώλεσε όχι μία, αλλά δύο φορές, αφήνοντας τη Μακάμπι να πάρει ψυχολογία και να προηγείται τώρα με 2-1 στη σειρά.

“Για πρώτη φορά στη σειρά, στο Game 3, πιστεύω ότι η Μακάμπι έπαιξε πολύ καλύτερα από εμάς. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε. Ήμασταν εκεί, αλλά δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Η Μακάμπι άξιζε τη νίκη, αλλά έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα μου γιατί δεν κρίνω μόνο με βάση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά με όλη τη σεζόν. Η ομάδα έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κόουτς Αταμάν που δεν χαρίζει κάστανα και λέει πάντα τα πράγμα όπως τα σκέφτεται.

Αυτόν τον χαρακτήρα καλούνται να δείξουν για ακόμα μία φορά οι παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Κρίνοντας και από τη δική τους εικόνα στην παραμονή αυτού του σπουδαίου, do or die αγώνα, ήταν εύκολο να αντιληφθούμε ότι έχει γίνει η απαραίτητη αυτοκριτική και ότι υπάρχει η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση στο στόχο, που δεν είναι άλλως φυσικά από τη νίκη.

Άπαντες ήταν σοβαροί και προσηλωμένοι, γνωρίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για λάθος. Πλέον, δεν επιτρέπονται κενά διαστήματα, ούτε καθυστερημένες εκκινήσεις. Τώρα πρέπει όλοι να πιάσουν το πικ της απόδοσής τους. Να παίξουν τα ρέστα τους και να φέρουν τη σειρά πίσω στο ΟΑΚΑ. Στο δικό τους ασφαλή χώρο. Στο γήπεδο που θα έχουν στο πλευρό τους περισσότερους από 18.000 παθιασμένους οπαδούς, να τους σπρώξουν προς το Final Four του Βερολίνου.

Για αρχή πρέπει να κάνουν, όμως, μόνοι τους τη δουλειά. Προσομοιάζοντας με τον μοναχικό Εργκίν Αταμάν που έκοβε βόλτες στο περιβάλλοντα χώρο της Χάλα Πιονίρ, αναζητώντας την πνευματική καθαρότητα που απαιτείται για μια τέτοια

πηγη-sport24