Παπανικολάου: «Είναι σαν να αδιαφορούμε..»

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ακόμα μια ήττα, η Άλμπα Βερολίνου πέρασε από το ΣΕΦ και ο Κώστας Παπανικολάου παραδέχτηκε στην Euroleague Greece ότι όσο συνεχίζεται η ίδια νοοτροπία δεν θα έχει τύχη η ομάδα του.

Ο Κώστας Παπανικολάου, μετά την ήττα από την Άλμπα Βερολίνου, παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει χάσει τον αμυντικό προσανατολισμό του, δεν κάνει εκείνα τα μικρά πράγματα που χρειάζεται, δεν βγάζει αντίδραση, ενώ σχολίασε ότι όποιος κάνει πρωταθλητισμό οφείλει να παλεύει μέχρι το τέλος και όσο υπάρχουν ελπίδες και αυτό σκοπεύει να κάνει εκείνος και οι συμπαίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας παίκτης στην Euroleague Greece:
Για τον Ολυμπιακό που για ακόμα μια φορά επέστρεψε στο παιχνίδι, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό:

«Το ”παλέψαμε” δεν αρκεί. Η ουσία σε αυτά τα ματς είναι να μπαίνεις από νωρίς προετοιμασμένος. Ξέραμε τι ομάδα είναι η Αλμπα και εμείς απλά επιτρέψαμε να βρούνε τον ρυθμό τους, να νιώσουν άνετα μέσα στο παρκέ. Αυτό το παιχνίδι που μπορεί να μοιάζει τρελό με τα τρίποντα, για αυτούς είναι… κανονικότητα, είναι το παιχνίδι τους, είναι εκεί που αισθάνονται άνετα. Εμείς τους το επιτρέψαμε. Βρήκαν ρυθμό παιδιά που έχουν εξαιρετική εκτελεστική ικανότητα και από εκεί και πέρα μετά αναγκαστήκαμε να τρέχουμε να μαζέψουμε το παιχνίδι. Δεν τίθεται θέμα προσπάθειας για επιστροφή. Το θέμα είναι ότι δεν έπρεπε να φτάσει το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο».

Για την αμυντική ταυτότητα που φαίνεται πως έχει χάσει ο Ολυμπιακός:

«Στο πρώτο ημίχρονο βάλαμε 45 πόντους, αλλά δεχτήκαμε 50. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό όταν δέχεσαι 50 πόντους στο ημίχρονο, αυτό είναι απαγορευτικό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν είναι όμως τόσο οι 50 πόντοι. Είναι ότι η ομάδα δεν έχει αντίδραση μέσα στο παιχνίδι. Ένα σκληρό φάουλ, κάτι που θα σταματήσει τον ρυθμό. Είναι μικρά πράγματα που δεν τα έχουμε, δεν τα βγάζουμε φέτος και θα ήταν αμαρτία να χρησιμοποιήσω δικαιολογίες για αλλαγές παικτών, προπονητών και όλα αυτά.

Είμαστε επαγγελματίες παίκτες, όλα τα παιδιά έχουν εμπειρία στην Ευρώπη, εκτός από τον Μπόλντγουιν, όλα τα παιδιά έχουν παίξει… Είναι πράγματα που τα κάνουμε χρόνια σε όλες τις ομάδες που μπορεί να ήμασταν, οπότε είναι θέμα συγκέντρωσης από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Πάμε στην Βαλένθια και τα δίνουμε όλα, ναι μεν δεχτήκαμε πόντους, αλλά παλέψαμε και τα δώσαμε όλα και μετά στο επόμενο παιχνίδι είναι λες και έχουμε μπει τετράδα ή την έχουμε εξασφαλίσει και δεν έχουμε την ίδια αμυντική προσήλωση, ώστε να παλέψουμε για το ματς. Είναι σαν να αδιαφορούμε και αυτό είναι το πιο άσχημο στην εικόνα και στην διαφορά που βγάζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Για την συνέχεια από εδώ και πέρα, με τις πιθανότητες να μειώνονται παιχνίδι με το παιχνίδι και όσα προλαβαίνει να φέρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Πάντα είμαι αισιόδοξος. Όσο υπάρχει τρόπος να βρεθούμε στο TOP8 εγώ πιστεύω. Όποιος αθλητής κάνει πρωταθλητισμό και δεν πιστεύει στην διάκριση, δεν κάνει πρωταθλητισμό. Γι’ αυτό δουλεύουμε, γι’ αυτό παλεύουμε… Αν είναι έτσι ας φύγουμε όλοι σήμερα να πάμε για διακοπές. Είναι θέμα του κάθε ένα ξεχωριστά από εμάς, να το βάλουμε μέσα στο μυαλό μας, να δουλέψουμε έχοντας το ”πιστεύω” ψηλά γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι. Αν είμαστε μια ζεστό, μία κρύο δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα. Είναι πικρή η αλήθεια.

Ήρθε ένας προπονητής που έχει την εμπειρία, τις εικόνες, έχεις τις παραστάσεις, έχει κατακτήσει το τρόπαιο, έχει πάει Final 4, έχει την εμπειρία να περάσει τα πράγματα που θέλει στην ομάδα για να βελτιωθούμε και να γίνουμε πιο συμπαγής. Το μόνο κακό είναι δεν υπάρχει χρόνος. Ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος γι’ αυτό να είμαστε προετοιμασμένοι να αφομιώσουμε πολλά ακόμα και στην θεωρεία, μέχρι να τα βγάλουμε στο παρκέ. Χρειάζεται συγκέντρωση για να βγουν αυτά παιχνίδι με το παιχνίδι».

ΠΗΓΗ: GAZZETTA